Keskivartalo kuntoon!

Olet varmaan kuullut salilla sanottavan ”pidä keskivartalo tiukkana”. Sen ymmärtää, kun tajuaa että voimantuotto lähtee nimenomaan keskivartalosta. Kun korsetti on kunnossa, työnnät, nostat ja vedät enemmän ja kehityt paremmin. Yksinkertaista eikö? Usein keskivartalo kehittyykin salilla liikkeiden ohessa kun kiinnittää huomiota hyvään ryhtiin ja oikeaan asentoon, ilman että tarvitsee veivata sataatuhatta vatsalihasliikettä jokaisella salikerralla. Ohessa on kolme harjoitetta, joilla voit kotona testailla missä kunnossa oma päkki on. Ja näitä tehdessä ei varmasti korsetin kunto huonone 😉

Keskivartalon taivutus. Asetu konttausasentoon ja nosta toinen jalka suoraan ylös taakse. Taivuta tämän jälkeen lantiota niin, että kosketat ylhäällä olevalla jalalla samanpuolista lattiaa mahdollisimman eteen. Tuntuu muuten pakaroissa! Ja niin pitääkin 😀 Ohessa aloitusasento.

Yhden jalan lankku. Nouse lankkuasentoon ja nosta toinen jalka suoraan ylös taakse. Pidä selkä- ja niskalinja suorana. Pysy tässä asennossa 10 sekuntia ja vaihda sitten jalkaa. Toista niin kauan kuin pitoa löytyy. Tee kolme sarjaa 🙂

Lantion nosto sivuttain. Asetu kuvan asentoon kyynärvartesi varaan ja nosta toinen kätesi suoraan ylöspäin. Laske nyt pakarat sivuttain maahan ja nouse takaisin aloituskuvan asentoon ja pysy siellä hetki. Koko keskivartalo saa harjoitetta ja tuntuma kyljissä on mahtava!

Vatsa- ja selkälihakset ovat siis tärkeitä. Niiden harjoittelua ei kannata milloinkaan vähätellä. Ne vaikuttavat ryhtiin ja olemukseen ja auttavat ihan jokapäiväisessä elämässäkin jaksamaan paremmin. Pidä siis keskivartalo tiukkana! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *